top of page

Ring direkte på

+45 33 25 34 22

Konfirmations Præsten 
 – God utraditionel underholdning til konfirmation

FØRST OG FREMMEST.... Vi gør ikke grin med religion eller det at tro.... Vi udruller bare en fiktiv virkelighed, der kunne være sand, men som bare er sjov, og her er det Præsten som er overraskende sjov...  noget akavet, og lidt pinlig :-)

 

SÅ TÆNK en gang hvis...  

 

Kirkerne i jeres sogn og nabo sognene er gået sammen om et særligt tiltag, nemlig at alle konfirmander der holder konfirmationsfest i sognet får et lille visit til selve festen af en præst fra et nærliggende sogn..

 

Initiativet er jo ikke iværksat for at kontrollere konfirmanderne og deres nyerhvervede viden, men nærmere som en slags opfølgning på konfirmationsforberedelserne og for under mere uformelle rammer at følge op på konfirmationen.

 

Men da også for at kunne tale mere direkte til konfirmanden og dennes familie. ”For at gøre folkekirken folkelig, da denne godt kan lide lidt af svingende besøgstal i disse tider” som Præsten formulerer det.

 

Og så er det naturligvis vigtigt at minde konfirmanderne og disses familier om ”at festen og gaverne jo ikke er det vigtigste ved konfirmationen”

 

Da Jeres egne præster er fuldt optaget i konfirmations weekenden, er det helt naturligt at jeres selskab får besøg af Pastor Hedemann, hjælpepræst i nabosognet. Dette har han naturligvis meddelt familien i forvejen, men bedt forældrene om at holde det lidt hemmeligt, da det gerne må være en positiv overraskelse for konfirmanden..

 

Præsten møder nu op hos jer midt under spisningen, og man kan umiddelbart godt få den tanke, at han på det tidspunkt måske har besøgt flere konfirmationsselskaber, som alle har budt den flinke præst på et enkelt glas eller to, da han da både er lidt højstemt og glad … men også snakkesalig..

 

Han bliver også budt på et glas af jer, hvilket bekommer ham vel, og i direkte forlængelse af sin entré, tager han ordet..

 

Smilene breder sig og mange gætter måske hurtigt at det nok er iscenesat og evt. skuespil, men præsten fortsætter uanfægtet og nogle gæster er i tvivl til det sidste. 

 

Præsten taler til konfirmanden om livet og en hel del om sig selv, hvilket udvikler sig til et komisk show, hvori informationer om konfirmanden indgår, ligesom der er sjove vinkler på nogle af de historier konfirmanden genkender fra konfirmationsforberedelserne.. herunder mysteriet om Den Hellige Treenighed, Kamelen gennem Nåleøjet og De Betroede Talenter, som den joviale præst illustrerer på bedste pædagogiske vis ved hjælp af magi og en god portion humor...

 

Showet inkluderer brug af sjove forhåndsoplysninger om konfirmanden og har en varighed på ca. 25 min. Og typisk vil det ligge godt mellem forret og hovedret eller mellem hovedret og dessert.

 

Konfirmanden

Bliver (som regel meget) overrasket over besøg fra ”kirken.”

 

Når ofte også i et par minutter at blive lidt nervøs for, om han/hun nu skal udsættes for eksamination.

 

Bliver meget lettet og griner når Præsten i stedet beder nogle af gæsterne om kort at forklare meningen med Den Hellige Treenighed.

 

Får underholdning og god humor til sin fest.
 

Oplever sine gæster more sig og grine.
 

Må anerkende sine forældre for alligevel at være i besiddelse af god (ung) humor.

Gæsterne

Får grinet sammen.

Genkender sig selv i konfirmandens nervøsitet i starten.

Får et fælles samtaleemne der vækker både undren, tvivl og morskab.

Får en temmelig utraditionel konfirmationsoplevelse de husker i mange år.

Forældrene

Forkæler og overrasker konfirmanden/konfirmandinden.

Får givet festen en ekstra dimension af god humor med relevans til selve konfirmationen.

Forkæler sine gæster med overraskende og unik underholdning.

Får skabt en fest som alle gæsterne vil tale om i mange år.

Får også selv grinet godt igennem.

Får lejlighed til at lægge sjove stikord og episoder om konfirmanden ind i en professionel og humoristisk kontekst.

I lørdags blev vores datter konfirmeret. Vi har prøvet undercover service nogle gange både privat og ikke mindst i erhvervsregi.

 

Idet det samtidig skulle være en overraskelse for vores datter kontaktede vi undercover service omkring et sjovt indslag denne dag. Anbefalingen var KONFIRMATIONS PRÆSTEN.

 

Og hvilken anbefaling - alene det at undercover service møder op i præstedragt giver det første overraskende og spændende indtryk for konfirmanden. Der blev helt stille i salen!

 

Indslaget med trylleri, "fortællinger" fra kristendommen, info omkring konfirmanden, inddrage konfirmanden og afslutte med en dans/sang var en stor fornøjelse for alle gæsterne og kan

anbefales til andre forældre, som skal overraske Deres datter eller søn på denne specielle dag.    

 

Hilsen Lotte & Kim,

Hej Thomas

 

Vi vil gerne sige tusind tak for sidst. Jeg har spurgt nogle af gæsterne omkring showet og alle var meget enige om, at det var helt fantastisk. Du var meget velforberedt og havde mange af de (vanvittige) ting med, som Mathilde havde "talt med sin egen præst om" 😉

 

Mathilde synes det var smadder sjovt, selvom hun kunne se lidt betuttet ud, hun havde intet imod at blive hevet i centrum og ville ønske, at hun kunne blive konfirmeret og få sådan et show igen. Det er hendes egen udtalelse,

 

En super kombination af tryllekunst, voksne jokes, Mathildes konfirmations "syn", almen religion viden, sang og dans m.m.

 

Min mand sagde efterfølgende, at du ramte din rolle meget fint. Forstået på den måde, at du havde " styr" på, at ingen blev trådt over tæerne, for med dette præste-emne, skal man trods alt træde varsomt.

 

Jeg håber også, at du selv havde en fornemmelse af, at vi var nogle glade modtagere af showet.

 

Nu har vi ikke flere, som skal konfirmeres, men håber, at vi alligevel en anden gang kan booke UndercoverService.

 

Mvh Anette og resten af familien

bottom of page